Isabel-Clara Simó presenta el llibre "Un rèquiem pel catanyol" a l'Ametlla del Vallès

Una vintena de persones varen assistir ahir dijous 13 de juny a la presentació a l'Ametlla del Vallès del llibre Un rèquiem pel catanyol (ed. Malhivern), obra del sociolingüista, mestre, escriptor i veí de l'Ametlla, Jordi Sedó.
La presentació va anar a càrrec de l'escriptora i també veïna de l'Ametlla Isabel-Clara Simó, i va comptar amb la intervenció de l'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, Andreu González, el qual va presentar els dos ponents tot destacant la seva trajectòria i la seva vinculació amb el poble.
Clara Simó es va mostrar entusiasmada amb el llibre que es presentava, sobretot per la "seva gran utilitat". Va afirmar que "tothom l'hauria de tenir al costat de l'ordinador per poder-lo consultar", i que és un llibre que "ha de ser llegit més d'una vegada".
L'escriptora també va elogiar la capacitat de Sedó d'escriure el llibre amb un llenguatge planer, entenedor i didàctic.
Al seu torn, en Jordi Sedó va explicar que el llibre és un recull dels articles que ha publicat durant deu anys a la revista Escola Catalana, i que pretén "contribuir a la millora de la qualitat del model de llengua catalana que es fa servir actualment".
A partir d'uns quants exemples, molts dels quals explicats en el llibre, Sedó va posar de manifest la influència de la llengua castellana en la catalana, tant en l'aspecte purament lingüístic com a l'hora de posar en valor la pròpia llengua.
Per l'autor, la llengua catalana encara gaudeix de bona salut, però es va mostrar més pessimista amb el seu ús quotidià i col·loquial.